Alexanderplatz - Berlin, Germany

Project under development, delivery in 2024

A new destination of choice in the heart of Berlin. Owner of a land plot at Alexanderplatz, Covivio is developing a 60,000 m² mixed-use tower that will offer innovative workspaces, retail space and residential. The urban campus project combines a variety of urban uses, architectural ambition and environmental performance as well as a community approach to all users.

Location

Location

Berlin-Mitte - Germany

Activity

Activity

Offices, Pro-working, Residential, Commercial and Services, Community/Experiencing

Certification

Certification

LEED Gold, WiredScore Platin

Surfaces and area

Surfaces and area

Tower of 60,000 m²: approximately 30,000 m² offices, 14,000 m² retail, 1,600 m² community space, 2,800 m² storage and 11,00 m² residential

Modularity

Modularity

Possibility to mix commercial leases and flexible offices thanks to Wellio's pro-working offer

Facilities

Facilities

Restaurants and food corners, shops, rooftop garden, crèches, fitness area...

Testimonial

Marcus Bartenstein, Co-Head Germany, Covivio

"At the heart of Berlin, the new 60,000 m² mixed-use ‘green’ tower at Alexanderplatz will be operated around the clock. It will breathe life into a new urban dynamic quarter and will make services available to the city and its inhabitants.”

A project that sums up Covivio's strategy in Europe!

A project that sums up Covivio's strategy in Europe!

Following the acquisition in 2016 of the Park Inn Hotel at Alexanderplatz, Covivio has chosen to actively contribute to the revelopment of this site, Berlin's main hub, and to create value through this iconic development project. The group's ambition is to design and develop a project combining different urban uses, to create strong links between these different spaces and to mobilise its teams and European expertise.

A-FENCE: street art on Alexanderplatz

A-FENCE: street art on Alexanderplatz

A-Fence is one of the biggest street art projects in Berlin. Covivio has chosen to bring the 240-metre-long construction site fence to life by making room for art. For two years, four artists with different styles will be able to express themselves on the surfaces made available to them. The aim is to bring this emblematic project to life, to connect it ever more to its territory and to share it with visitors to this central square.